Presentació del llibre L'últim jardiner: Josep Batlle i Gras

Categoria: 

El passat dijous, 2 de març a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), al carrer del Carme, 47 es va fer la presentació del llibre L'Últim jardiner: Josep Batlle Gras (1920-2006)
En Josep Batlle va ser un dels jardiners més importants de la segona meitat del segle XX, participant en l'enjardinament de molts dels espais públics de la ciutat. Va ser alumne de la nostra escola de les primeres promocions d'abans de la guerra.

Els autors han estat la Montserrat Rivero, historiadora i antiga alumne i professora de l'Institut i Jordi Cartañà, biòleg i doctor en Geografia humana i actual director de l'Institut i s'ha publicat sota el patronatge de l'Institut Català d'Estudis Agraris (ICEA), filial de l'IEC.

En la presentació del llibre, a més a més dels autors, hi han participat en Joaquim Camps, vocal de l'ICEA, Josep Montserrat, doctor en biologia i Director del Jardí Botànic de Barcelona i Enric Batlle, arquitecte paisatgista i fill del biografiat.

El llibre, fa un repàs de la vida personal i professional de Josep Gras i de la seva nissaga enmarcant-le dins els fets principals de la jardineria catalana dels segles XIX i XX. Es doncs, molt mes que una biografia.