Col.laboració amb el CREAF

L’Institut Rubió i Tudurí, Escola de jardineria de Barcelona i el CREAF fa 14 anys que col·laboren en la formació de l’alumnat d’aquesta escola.

El passat 27 de gener, ela alumnes de 2n del CFGS de Gestió Forestal i medi natural van fer una visita al CREAF acompanyats per la tècnica Helena Barril Graells. Van poder veure les instal·lacions del centre, conèixer les persones que hi investiguen i quins són els projectes actuals. “Els hi vam explicar quins són els eixos fonamentals que es desenvolupen al CREAF, de tal manera que es puguin fer una idea de la possible aplicació i sortida laboral als seus estudis, així com de quines són les actituds i competències que es valoren en l’alumnat de pràctiques i en els tècnics del centre”, explica l’Helena.

Fruit d’aquesta col·laboració, l’alumnat de l’Escola pot realitzar pràctiques en els dos Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que imparteix l’escola. Normalment l’investigador del CREAF i professor de la UAB Anselm Rodrigo és qui presenta els projectes, alhora que explica les oportunitats d’aprenentatge, acompanyament i formació que l’alumnat podrà assolir. El darrer any, quatre alumnes han participat en projectes sobre la diversitat d’interaccions planta-pol·linitzador, i sobre el potencial invasor de la flora exòtica plantada els parcs i jardins de Barcelona.

Testimoni d’això el donen en Josep Casellas i l’Andrea Benabarre, que van fer les pràctiques al CREAF l’any 2014. “Destacaria el tracte rebut per part de tots els treballadors amb qui vaig coincidir, els quals es van mostrar molt interessats en ensenyar-nos la feina que feien i vam poder ajudar en les tasques que ens van encomanar”, comenta en Josep. I l’Andrea afegeix que a més “vaig poder aprendre sobre les abelles, com es realitza un estudi i com agafar mostres del camp”.

Podeu llegir la noticia d’aquesta col·laboració al bloc del CREAF http://blog.creaf.cat/coneixement/el-creaf-i-lescola-rubio-i-tuduri-col%C2%B7laboren-en-la-formacio-dalumnat-en-practiques/?platform=hootsuite