Visita a la Cooperativa CORMA

El passat dia 19 de març, els tres grups de 1er curs del Cicle Formatiu de Jardineria i Floristeria hem visitat CORMA, la cooperativa de venda de plantes en contenidor adreçat als professionals del sector i on es comercialitzen més de 200 espècies amb unes 800 presentacions diferents. La sortida està vinculada als mòduls de Tècniques de venda i Establiments de Floristeria.

La visita s’ha centrat en dos aspectes. Per una banda hem conegut l’organització i el funcionament de la cooperativa, així com dels paràmetres de qualitat que utilitzen per tal d’ajustar i programar la venda i producció en funció de les necessitats del client i del mercat. En els punts concrets de venda hem conegut les diferents estratègies de màrqueting que es van instaurant per atraure al client (testos de colors, horticultura de consum, mentes amb multitud d’aromes, articles de decoració relacionats....).

També hem conegut el centre de distribució i logística d’Argentona, on hem pogut aprendre de com el soci productor porta la planta cada matí i com els treballadors de logística s’organitzen per preparar i distribuir les diferents comandes i rutes per repartir a la mateixa nit. Una planta collida al matí és expedida com a màxim 12 h desprès podent seguir en tot moment la traçabilitat de la planta.

Per més informació de la Cooperativa Corma:

https://www.facebook.com/corma.sccl