L'INSTITUT AL PROGRAMA DEUWATTS DE BTV

Categoria: 

El dimecres 26 d’octubre els alumnes de 2on curs del cicle formatiu de grau superior en gestió forestal i del medi natural vam anar a fer la inspecció ecològica de tardor del tram de la Riera de Vallvidrera, afluent al riu Llobregat. És un tram d’uns 500m del que en fem un seguiment mitjançant l’anàlisi de la qualitat hidrologica, fisico-quimica i biològica dos cops l’any (primavera i tardor) des de fa tres cursos. D’aquesta manera participem en el projecte de ciència ciutadana de l’Associació Hàbitat, el Projecte Rius (http://www.projecterius.cat/).

Aquest any, hem aplicat un altre metodologia, a través d’una aplicació per mòbil per fer aquesta mateixa avaluació de l’estat ecològic de La Riera de Vallvidrera a través del projecte Rius.net (www.rius.net). Aquest projecte impulsat per la UB, des del grup FEM liderat per en Narcís Prat (http://www.ub.edu/fem/), també promou la ciència ciutadana.

Un equip de reporters del Canal de Barcelona Televisió ( BtV ) ens van venir a gravar per aprendre com fem la nostra inspecció, tant per anàlisi de mostreig com també mitjançant les noves tecnologies.

Podeu trobar el reportatge, emès dimarts passat 15-11 en el programa Deuwatts, entrant al web de Barcelona televisió ( http://www.btv.cat/alacarta/deuwatts/47616 ) , on el tema principal és el Riu Llobregat.